2008. augusztus 14., csütörtök

Bréking: no para, lesz meló :)

Provokátor kollégám és hűséges olvasóm felhívta rá a figyelmemet, hogy biza elég hervasztóra sikerült a legutóbbi bejegyzés. Remélem, azért nem mindenki riadt el a távmunka-kereséstől. A stílus talán annak köszönhető, hogy eléggé álmosan írtam (mivel este jut időm a blogra, ez előfordul), és ez valószínűleg érződik is rajta. A mondanivalót viszont fenntartom: ne bízzunk akárkiben, csak abban, aki megérdemli. Azt pedig honnan tudjuk? Vagy bizonyította (ismerjük), vagy utánanézünk. Ennek vannak hálistennek elég egyszerű módszerei, az eredmény pedig garantált. A fent leírtak szabadon alkalmazhatók "közelmunka" keresésekor is, hiszen miért kéne bármikor bárkinek is bedőlnünk?

Azt pedig soha senki nem mondta, hogy távmunkában végezhető melót találni könnyű. Vagy nagy mázli kell hozzá, vagy nagyon sok kapcsolat és utánajárás. Vagy mind a kettő. És nem árt némi tudatosság is - na ebben tudok segíteni.

A következő poszt hasonlóan falrengető lesz a jogokról és elvárásokról, remélem, némelyeknek visszahozza az önbizalmát.

És a végére egy szolgálati közlemény: a blog tartalmát elkezdtem feltenni a blog.hu-ra (Távmunkásnő blog ott is ), és feltehetően a médium központi helye okán fürdöm a kommentekben, legalábbis egyelőre. Pár napon belül felteszem oda is az itteni jobb írásokat, azután az új tartalmak már oda fognak átköltözni. Amikor ez megtörténik, természetesn szólok.

Szép napot nektek :)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem hervasztó, én inkább reálisnak nevezném. A reakcióm azért született, mert nem kínált megoldásokat, esetleg tippeket. Illetve attól tartok, hogy a felületes olvasó, illetve aki nem ismeri a trendeket, ebből a cikkből csak a negatív vonulatot veszi le.


Provokátor

Kriszi írta...

No hamarosan átpakkerolom ezt is a blog.hu-ra, majd meglátjuk, hogy ott a gyakorló távmelósok mit szólnak hozzá, elvileg sokan vannak, akik már rutinosan távmunkáznak. Lecsekkoljuk, ők is ezt mondják-e. Most egyelőre a hogyan ne találj távmunkát toplistámat teszem át, azt olvastad? :)